Mormor`s russlimpa

  2009-11-10 @ 22:32:06 Recept Kommentarer (4)

Även kallad Filmjölkslimpa.
Men i våra ögon har den alltid varit kallad mormor´s russlimpa sedan vi var små.
För ett par veckor sedan slogs jag och lillebror om att dela en limpa som mormor bakat.
Okej, slogs gjorde vi inte alls.
Men man, eller jag skulle nog lätt kunna göra det, för att få mej en limpbit ;)
Så idag har jag slagit till och bakat matbröd igen och det godaste dessutom,
om ni frågar mej! =)
I helgen inhandlades en brödform och även en till igår, eftersom det blir två stycken på en gång.
Men jag slog dessutom till med fyra limpor. Så sär första omgången var klara tog jag och gjorde två till på en gång. Så nu har vi åter lite mera bröd i frysen och slipper gå på affärn och handla deras tråkiga bröd ett tag framöver.

Mormor´s russlimpa

2 Bröd

7 dl vetemjöl
6 dl grahamsmjöl
2 tsk bikarbonat
1 1/2 dl russin (men där tog jag 3 dl, för att jag vill ha mycket russin i, precis som mormor)
1 1/2 dl sirap
7 dl filmjölk

Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bikarbonat och russin.
Tillsätt sirap och filmjölk och rör tills allt är väl blandat.
Smörj och bröda två avlånga bakformar på 1 1/2 liter.
Klicka ner den lösa degen i formarna och platta till något, så att degytan blir jämn,
annars spricker limporna vid gräddning.
Grädda på galler på första falsen nerifrån i 175ºC i en timme.

♥ MUMS!!! ♥



Foto: Privat


Kommentarer
Postat av: Vendela

Detta var snarlikt fillimpan jag brukar göra; fast det är i långpanna och utan russin; men jag kanske ska prova denna variant nästa gång :-)



Kram kram

2009-11-10 @ 23:13:30
URL: http://vendelasextioatta.blogg.se/
Postat av: Nina

Ja den är ju god om man tar bort ALLA russin ;-)



Mmmm, är så trött om dagarna nu! Kanske därför jag är mer frusen?

Nu ska jag försöka få han att sova för nu gäspas det! Ska ju ändå upp igen kl 7!

Vi hörs och ses imorron vännen!

Sov gott!

Kramar

2009-11-10 @ 23:16:32
URL: http://ninuz.blogg.se/
Postat av: Farmor

Vad duktig du har blivit på att baka! Det gör jag också ganska ofta, dels blir det billigare och framförallt godare. Fortsätt så Malin! Men jag håller med Nina - jag skulle slopa russinen och kanske prova solrosfrön istället. Jag brukar peta bort de två russinen på lussekatterna också. Jag tycker att russin är goda om de är råa, men farligt söta. Hej då go`jänta! Skickar ett ton kramar på nätet.

2009-11-11 @ 12:06:03
Postat av: Malin

Svar till farmor:

Det är jätte roligt att baka! och framförallt blir det sååå mycket godare och billigare! Men jag är rädd att det inte kommer att rymmas i frysen.

Men man ska inte slopa russinen inte. Det är dom som gör limpan sååå god ;) Men smaken är som baken!

Skickar massor med kramar tillbaka till världens bästa farmor!

2009-11-11 @ 13:02:39
URL: http://malincatarinas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Malin. En tjej på 25 år. Sambo med världens bästa kille, mamma till den underbaraste sonen på jorden. Tim. Och matte till finaste vovven, Asterix