22 Juli

  2009-07-23 @ 23:21:21 Nöjen Kommentarer (6)
Igår kväll hade jag en lika trevlig kväll som kvällen innan. Min käre sambo åkte med sin far upp till fjället för att prova på fiskelyckan medan jag och Asterix stannade hemma. Först blev det ju lite målning av garaget förstås, men sedan gjorde jag allt kväll, för att åka på mycket roligare grejer.

En sväng till Bellvik blev det även denna kväll, men denna gång inte hemma hos mamma och pappa, utan hos Anders, Anna, Märta och Blondie. Huuuur trevligt och mysigt som helst. Vi blev bjuda på en mycket god middag ute på deras stora inglasade veranda. Där kunde Asterix stå och spana ut över vägen och delar av byn. 
Efter middagen och en massa snack och mys med alla hundar i huset, tog de fram kortleken och spelade kort. Det blev en Fyrmanswhist, så jag och Asterix tog oss en sväng runt i det stora och fina huset för att se allt. Alltid lika roligt att gå husesyn hos andra! ;)
Efter de spelat klart blev det Chicago, så att även jag oxå kunde vara med och spela. Det blev en mycket låååång spelomgång, eftersom pappa NOLLADE oss alla flera gånger om, men vi spelade allt tills mamma vann det hela. Nybörjartur kallas det visst! ;)

Nu lite bilder från kvällen innan det är dags för mej att hoppa i säng.

Får jag pressentera ärtiga Märta! En mycket STOR, men ack så go, lugn och underbart snäll hund.
En Irländsk varghund vid namn Märta.



Sedan har vi då lilla Blondie. En liten pimpinetta som visste precis hur hon skulle charma en.
Vem kunde motstå att ta upp henne i knäet? Inte jag inte.
En liten vit och söt Dvärgpudel.






En mycket trevlig kväll även denna! Tusen tack för att jag fick komma och se hur ni hade det i Bellvik!
Det är alltid lika roligt att lära känna nya människor och helst när dom är så där lättsamma, så att det känns som om man kännt dem huuur länge som helst! =)

Foton: Privata


Nä, nu måste Malin hoppa i säng, så att jag orkar stiga upp imorrn bitti. I morgon styr nämligen jag och min sambo skutan mot Stockholm och bloggen blir lidande igen =/
Men nu har jag väl varit duktig lillebror? ;)

Natti natti och sov så gott på er alla, så "ses" vi nog snart igen.

21 Juli

  2009-07-23 @ 21:57:53 Nöjen Kommentarer (3)

NU! Ska jag ge mej på en uppdatering, nu när det är sååå länge sedan sist. - Ellerhur Michael? ;)
Vad har då hänt på vår semeter? Det har målats, spikats, varit på marknader, en liten sväng till stugan, men nu hade jag tänkt att ta ett litet inlägg om vår kväll i Bellvik i tisdags.

Vi var bjuden på mat hemma hos mamma och pappa i deras stuga. Två andra var oxå bjudna. Två mycket trevliga och lättsamma Stockholmare (Anna och Anders). Vädret blev kanonfint och vi kunde sitta ute och äta i solskenet.
En mycket god middag i form av grillad älgfilé och potatisgratäng, med en mycket god efterrätt i form av farmor och farfars egna jordgubbar. Mums var precis vad allt var! 



Efter maten blev det båtåkning med ringåkning, vattenskidor och wakeboard. Även detta mycket trevligt och skojigt!
Vet inte hur många varv det blev. Till slut blev det riktigt kallt att åka med alla varven runt. Norton skulle åka, Lovisa skulle åka och självklart skulle även LG åka han med. Badning blev det oxå för dessa tre och jag var inte det minsta avundsjuka på dem :p

Här kommer lite bilder från deras åkning på Bellvik sjön:








Efter denna sväng gick jag in till stugan för att värma mej, medan Norton och Lovisa fortsatte att åka varv på varv. Men så kan jag lova att jag fick värma en och annan fossing och hand när det kom upp igen.
Och för att inte tala om kapten. Han blev trött och slut han med efter all åkning, eller körning för hans del.


En mycket trevlig, mysig, god och härlig kväll var precis vad vi hade tillsammans! Asterix och Nixa sprang och sprang tills de båda stupade i säng. Nixa badade massor, men inte blev Asterix narrad att hoppa i inte. Det var nog alldeles på tok för kallt för honoms smak :p

Foton: Privata

Uppdatering och semester!

  2009-07-13 @ 15:59:17 Nöjen Kommentarer (10)
Det blir inte mycket av uppdatering här just nu. Jag har gått på semester och likaså bloggen.
Men jag ska försöka att påta ner ett inlägg innan det är dags att fundera ut vad man ska hitta på till middag idag.

Helgen har varit toppen!
Dorotea dagarna är snart förbi och allt går i en rasande fart.
Lördags kvällen tillbringades här hemma med kalas, massor av folk, musik och deffenitivt massor med humör på topp! =)
Vädret var faktiskt bra. Inget regn, men massor av ohyra, så nog är det tur att man har en inglasad veranda alltid ;)
Timmarna rusade iväg och det blev dags att bege sej på hotellet, där vi tillbringade tiden tills de så gott som stängde för kvällen. Kameran låg visst mesta dels under vila hela kvällen, så många kort blev det inte. Men några blev det iaf! Men inte alla som jag fick med ändå.

- Tusen tack tjejer för en hejdundrandes trevlig kväll!!! =)




Söndag
kom och det blev dags att åka till Bellvik, där det var dags för en årliga allsången nere på Näset hos farmor och farfar. Redan klockan ett skulle vi vara samlade allihopa, för en mycket god och stor middag innan allt folk skulle börja att dyka upp. Oj oj oj, så god mat vi fick. Förrätt, varmrätt och efterrätt, så man kan säga att vi så gott som rullade hemåt efter denna måltid.
Även där glömdes kameran bort, så inte allt för många kort knäpptes =(


Här intogs den goda middagen och vädret var varmt och skönt för att kunna sitta ute och må gott.
Sedan började folket rulla sakta men säkert in. Fler och fler blev dom, men dessvärre blev vi inte kvar över allsången denna gång. Utan vi rullade hemåt, men fick höra att det var en lyckad kväll med massor av folk och ett blandat väder med både solsken, åska och skurar, men vad gjorde det, när humöret var på topp även här! =)



Foton: Privata


Måndag idag och vi har gjort vår årliga runda på marknaden här hemma. Mamma, pappa och Michael kom hit.
Rätt så snabbt var det gjort, men det är ju alltid lika roligt att gå ut och kika om man skulle hitta sej något fynd ;) Vad blev det då...? Jo, ett nytt halsband åt Asterix, som även han fick följa med ut på markanden och en present till min Lovisa.
Tror vi kanske gör ett besök till Åsele åt helgen.
Vädret var iaf varmt och skönt, med faktiskt en sol som skymtade lite nu och då. Inte förrän vi kom hem, kom regnskurarna. Men nu lyser solen varmt igen, så jag tror att vi går ut en sväng.

Och blir det länge till nästa uppdatering, så vet ni varför.... ;)

Nu är det semester!!!!


Ha det så bra allihopa, må så gott och va rädda om varandra!


Ny dag, ny vecka.

  2009-07-06 @ 18:22:11 Vänner Kommentarer (12)
Måndag idag och även ett himla skitväder! Regnet har verkligen öst ner hela natten och även idag med för den delen. Trist för de som börjat sin semester idag, men vi ser fram emot bättre väder innan denna vecka är slut, så att det blir bättre semesterväder! Själv tog jag en rejäl sovmorgon i morse, eftersom jag hörde hur det smattrade mot fönstret och tyckte att det inte var någon mening att kliva upp och Asterix gjorde mej mer än gärna sällskap! ;)

I alla fall så blev det bråttom upp, när mamma kom förbi på lunch klockan elva ;) Men så fick jag "frukost" sällskap oxå :p
Mycket godare att äta när man har någon att dela måltiden tillsammans med.

Sen var det dags att få på sej lite kläder och göra något tänkte jag. Typ vila eller något... :p
Men så fick jag ett sms av en sötare Nina, som funderade om vi inte skulle titta på Mamma Mia idag! och jag kunde inget annat göra än att hålla med. Vilket filmväder tänkte jag!



Bild: Cdon

Vilken film! Förstår Nina mer än väl att hon sett den mer än en gång och två gång. Det är nog en sån där film som man kan se hur många gånger som helst, utan att tröttna på den.
Helt klart en film att se och älska.
Jag älskade den och all härlig musik till!
oj oj oj...
Ni som inte sett den!
SE DEN!!!


Söndag.

  2009-07-06 @ 18:10:02 Helgmys Kommentarer (2)
Även igår var en lugn dag här hemma. LG var ute och höll på med garaget förstås medan jag och Asterix höll oss inne och hade en mysdag där vi inte gjorde ett endaste dugg.
Men dagen gjort och det blev dags att sno ihop lite mat. En makaronpudding fick det allt bli, så att det även blev lite matlådor. Efter maten ringde Lovisa (min kusin) och skulle bjuda på efterrätt. Vilken tajming! =)
Pappa, Lovisa och Norton hade varit och köpt glass, som de kom och bjöd oss på. Sen var det inte mycket annat än att packa väskan och göra allt klart, eftersom klockan blivit så mycket att det var dags för älsklingen att åka iväg sista veckan på arbetet igen innan semester.

Lovisa tog fram gitarren och sjöng och spelade, medan pappa kollade blocket och Norton och Asterix byggde koja i hallen. Jag hade då fullt upp med att kolla in kojan som byggdes. Där hade de så mysigt Norton och Asterix.


Efter de åkt hem, så tog jag bilen och åkte ner på macken för att se om det fanns någon film inne som jag kunde se igår kväll, när det aldrig går något bra på tv´n nu under sommarn. Någon rysare blev det inte! det är något som jag ogärna tittar på själv, så med mej hem hade jag Benjamin Buttons otroliga liv. Skar upp lite vattenmelon och tog med mej Asterix och mysade ner oss i soffan framför drygt två och en halv timmas lång film. Men den var absolut värd att se, trots att jag blev lite småtrött innan den var slut. Sen kunde vi somna gott båda två.


Foton: Privata och Cdon

En lördag hos oss!

  2009-07-06 @ 12:54:55 Vänner Kommentarer (2)

Helgen har varit en fin helg, trots sjukskrivning och vila. Jag har knappt behövt vara ensam en sekund ens. Har inte LG varit in kortare svängar ibland, så har jag haft min underbara och söta vän här mest hela helgen! ;)
Lördagen kom hon på den lysande idén att baka bullar. Vädret var inte lika hett som de dagar som varit, så jag tyckte att det var ett perfekt förslag!
Hon fick dessvärre fixa det mesta själv. Handla, stöpa degen. Jag hjälpte till att kavla ut och rulla ihop, för att sedan lägga på plåten. Jag var inte lat! Jag kunde/fick bara inte stå på benet.
Men en sak kunde jag iaf! Passa lille Sam, när han inte var ute med farmor förstås ;) och vi hade skoj!
Sen blev det många omgångar Yatzty mellan alla jäsningar och även det var jag lysande på! ;)


Här är det fullt upp med all kavla ut och rulla ihop. Mästerbagerskan Nina till vänster och Halta Lotta till höger!


Lille Sam var med han oxå, när han inte var ute med farmor och han hade lika roligt som vad vi hade. Alltid go och glad! =)


Gissa om det doftade ljuvligt i hela vårt hus den dagen! Nybakta bullar med vaniljsmak! mmmm.... Nu blir ni allt frestade va...? ;) Kan bara meddela er om att dom smakar lika gott som dom ser ut, tillsammans med ett glas iskall mjölk!
Nästa gång vet man aldrig vad vi hittar på för något...


Foton: Privata



 


Inget vettigt...

  2009-07-03 @ 20:13:59 Allmänt Kommentarer (6)
Att förtälja alls!

Det är som stopp här hemma. Jag kan inte komma på något vettigt alls att skriva om. Därför det kan bli lite långt mellan gångerna ibland oxå. Igår var jag till farbror doktorn och fick en ny spruta i knäet, så det är mest bara vila som gäller just nu. Ryggläge, vila och kryckor. Så i helgen blev det inget jobb för min del.
Tur jag haft min underbara vän som kommit och hållit mej sällskap och roat mej! ;) En hel del parti Maxi Yatzy har det blivit. Massor av dejter har det blivit under veckan och fler lär det bli! ;)

Mannen i huset är ute och bygger på garaget, men jag tycker att han ska komma in, så vi kan hitta på något annat istället.
Var ut en snabbis för att se hur det gick med takstolarna, men jag höll på att bli uppäten, så jag hoppade snabbt in igen.
Men nu funderar jag om jag skulle hyrt mej en film och sett ikväll, för det finns absolut ingenting alls att se på tv´n. Bara repriser hela tiden. Synd det inte var lördag, för då hade jag iaf kunnat lösa sommarkrysset. Men det tar vi imorrn! Man ska ju inte önska att helgerna ska gå fortare än dom redan gör.

Hoppas att ni får en härlig fredag kväll och en härlig helg med för den delen!
Och ni som kanske gått på semester, ska ha en riktigt mysig sådan!
Snart är det min tur oxå... ;)


Underbara dagar!

  2009-07-01 @ 23:18:53 Vänner Kommentarer (6)
Nog är det underbara dagar alltid! och jag njuter massor! Det är just nu bara semester som saknas och min älskade oxå då förstås. Men den turen har jag, att han kommer hem imorrn kväll =)
Annars har jag haft en härlig vecka. Jobbet är det så varmt på, att man knappt kan stå upprätt där just nu, men fritiden har varit dessto bättre.
Måndag kväll hängde jag med Nina med vänner ner på campingen, för att inta en mycket god middag i trevligt sällskap! För att sedan dra vidare till My Way för en liten efterrätt ;)
Igår kväll var det arbete som stod på schemat, så den kvällev var ju snabbt räddad.
Men onsdagens kväll har varit kanon!!! Mötte upp min kära vän vid ICA efter jobbet, där vi inhandlade det som saknades till vår underbart goda middag vi skulle inta ikväll.  
Sedan tog jag kärran och drog ner på macken för att hyra en film och det blev en skräckis så klart och massor av goda vattenmeloner till ;) De är mumma det!  


Bild: Cdon

Filmen!? Nja..., den var inte dålig. Sämre har jag sett. Den var bara lite knasig. Kunde vart bättre och med så mycket bättre slut.
Men detta är vi så vana vid numera. Snart kanske vi hittar den där riktigt läskiga och kusliga filmen som man nästan skakar av rädsla till och där du bara vill gömma ansiktet bakom kudden och som sedan har ett BRA slut!
Men den som väntar på något gott...

Nä, gott folk. Nu har jag fått till en liten uppdatering om vad som hänt i mitt liv. Inte så mycket med andra ord, men det är alltid roligare med nya och fräscha rader och bilder, än när den står och gapar på samma vis dag ut och dag in.

Hoppas ni haft en fin onsdag och att ni får en god natt!
Kram på er.



Sallsjön i mitt ♥

  2009-07-01 @ 22:35:33 Helgmys Kommentarer (4)
Ja, det är inte klokt vad tiden springer iväg! Sju dagar, en hel vecka sen jag satte mej här sist. Det är ju skamligt...
Men å andra sidan, så har jag jobbat, det har varit underbart och varmt väder och jag har nog helt enkelt inte haft den lusten att sätta mej vid datorn just då.
Men nu ska jag ta ett ryck innan jag hoppar i säng och vi ska se vad och om det hänt något sen sist.

Helgen som var, så var vi till stugan. ÄNTLIGEN!!! Första gången sen isen rev. Så sen har vi aldrig varit något år. Vi har alltid nästan åkt över så fort isen släppt. Men nu har det varit så mycket annat, att det inte blivit förrän nu. Men bättre sent än aldrig och jag njöt verkligen hela helgen igenom! =)

Jag och Asterix åkte lite tidigare, för att hinna njuta lite av dagen som var kvar, så med all packning i bilen och båten full, tog Kerstin oss över sjön och det var helt gudomligt på sjön. Man hade nog mer än gärna gjort en lång och fin sväng på sjön.


Asterix tyckte nog att det var lika underbart han, att få åka båt och svalka av sej lite i värmen. Med invigningen av hans flytväst stod han säkert och blev rätt så trött mellan varven.

Kvällen kom och LG och Nisse anlände dom med och det intogs en god middag i det lustiga huset hos svärföräldrarna.
Efter maten fick vi följa med en sväng ut med flottis och det var pricken över i den kvällen. Svalkande skönt och så gott som ingen ohyra och en helt underbar kväll i värme och sol.


Lördag kom och den med lika gudomligt härligt och varmt väder. Så då hängde jag med Nina för att ta årets första dopp! Det var underbart, bara man tagit sej i ;) Det är oftast lika jobbigt innan man gett sej iväg, men väl i så var det helt underbart att få plaska runt runt och tvätta sej och känna hur riktigt fräsch man känner sej efter man badat i sjön.
Asterix...? Nä, han var allt en riktig badkruka i helgen. Men det kanske tar sej till nästa gång. Några simtag blev det, men han hade fullt upp med att få springa och vara lös exakt hela helgen. Få komma och gå som han ville. Han njöt av någon! Så ni kan tänka er att jag hade en mycket slut hund när vi kom hem till Dorotea igen ;)


Lördags middagen intogs hemma hos oss på verandan tillsammans med Nisse och Kerstin och Tacos till min förtjusning! ;) mmmmm....., så gott det var!


Kvällen bestod sedan av en massa snick snack och lite tv inne hos oss, tills Nina kom inramlande med en låda Maxi Yatzy. Då stod inte Malin emot längre! ;)
Jo just det! Jag fick vackert dra min käre sambo på ringen efter båten och det kan jag allt tänka mej att det var svalkande skönt. Nästa gång är det min tur!! ;)
Sedan kunde vi allt lägga oss trötta och nöjda även efter denna dag och vakna upp till samma härliga dag på söndagen.
Varmt och med gassande sol. Det var bäst att passa på att njuta innan det var dags att åka hemöver igen.

Husse och Asterix njöt på detta vis! ;)



En underbar helg var precis vad jag hade i helgen. Nu ser jag bara fram emot semester, så vi kan åka tillbaka igen!
Och som tur är det inte allt för länge tills den ;)



Malin. En tjej på 25 år. Sambo med världens bästa kille, mamma till den underbaraste sonen på jorden. Tim. Och matte till finaste vovven, Asterix