Minx Design

  2008-11-30 @ 11:31:02 Tävlingar Kommentarer (1)
Jag och Asterix tävlar hos Tricolordogs om ett läckert hundhalsband från Minx Design. Tävlingen avslutas 2 december.


1:a Advent

  2008-11-30 @ 10:58:42 Jul mys Kommentarer (2)
Idag är det första advent och första ljuset är tänt. Nedräkningen till jul har börjat! =) och imorrn börjar årets julkalender, både i tv och på radio. Kalendern på tv´n är något som jag aldrig velat missa faktiskt, även fast jag bara blir äldre med åren. Men har nog insett att barndommen fortfarande lever kvar inom mej, vilket känns väldigt bra faktiskt ;) Så imorrn äre jag som sitter bänkad framför tv´n, med hopp om att det börjar en riktigt bra och spännade kalender :p Hade önskat att jag kunde gå en sväng på årets julskyltning ikväll och bara få kika hur alla affärer skyltat och känna att julen verkligen är på väg...


Hej mitt vita vinterland!

  2008-11-30 @ 10:38:18 Jul mys Kommentarer (1)

Allt är så fint ute nu. Snön faller och allt är vitt och underbart fint och mysigt. Precis som jag vill ha det. Önskade bara att jag kunde gå ut i det härliga vädret och hjälpa älsklingen med all skottning, men får nog vackert vara inne och fortsätta min vila. Tycker på något konstigt vis att det är härligt att skotta snö, såvida det inte är kluddsnö och jätte tungt. Nä, ska ta en dusch och se om jag kanske kan fixa till gardinerna till sovrummet idag (som inhandlades i Umeå i fredags) Det borde gå! ;)



Lördag

  2008-11-29 @ 23:04:55 Nöjen Kommentarer (1)
Ikväll ha vi bara haft en inne och mys kväll. Burr, så kallt det varit, men nu har nog graderna stigit och snön börjat falla igen. Satte igång en jul skiva när det var dags för att laga middag. Något som verkligen gjorde allt stämningsfullt. Tycker så mycket om jul musik i jultider. Man får som så mycket mera jul känslor då. Har längtat nog länge för att få spela de nu ;) Vi tillagade en mycket god Kasslergryta med Yasminris till och det blev *mmm* så gott. LG gjorde upp en eld i kakelugnen och tände belysningen i adventsgranen, så att allt blev ännu mysigare både inne och ute ;) Sen dök familjen Tengman upp. Mycket trevligt och lille Benjamin hade nog växt en del sen sist vi sågs. Gullunge =) Vi fick iaf ett jätte fint tack kort av dem plus en inbjudan till dop i februari =) Kikade även lite på Stjärnor på is och LG va ut och satte upp tomten. Han passade på att få lite hjälp av M, nu när jag inte är till nån direkt nytta :p Men sen så tyckte han så synd om lille Asterix, som inte fått vara ute på nån promenad på hela dagen, så han tog med sej han ut. Så nu äre bara att vänta och se hur lång promenad det blir, om det kanske blir en kopp varm och god glögg när dom kommer tillbaka. Skulle inte sitta helt fel... Tjing!
 

Jultidningarna

  2008-11-29 @ 16:09:38 Jul mys Kommentarer (1)
Laila ringde mej i morse för att meddela att dom tänkte titta förbi med jultidningarna. Sen kom mina små kusiner, eller små och små. Dom är inte så små längre, har jag insett. Fick våra tidningar, sen fikade vi åsså fick dom busa en hel massa med Asterix, ända tills han blev så trött att han gick och la sej. Lovisa ville så gärna ta med han hem. Hon bäddade in honom och gick och bar på honom mest hela tiden som dom var här. Va precis en sån där hund som hon ville ha ;) Lite mindre än alla andra hundar som dom har hemma. Va så roligt att få krama om dom, när det var så länge sen jag träffade dom sist.

Tänkte bjuda på ett kort på dom var, bara för att jag älskar dom sååå.


Lovisa äter tårta i Salljön. Sommaren -2008


Norton badar och åker på ringen i Sallsjön. Sommaren -2008


Men här är iaf jutidningarna som jag och min älskling beställt. Jag tog en almanacka och en recept bok.
Lättlagade Menyer. kanske man hittar nåt smarrigt att tillaga ur den och LG hade köpt; Lilla Fridolf och även han en recept bok. 100% Lättlagat. Så nu kanske man kan få lite nya idéer, när man har idé torka på mat fronten för tillfället.

Paus, Umeå & kryckor...

  2008-11-29 @ 15:34:35 Allmänt Kommentarer (1)
Har varit ledig från bloggen i några dagar. Ha helt enkelt inte haft tid. Det har varit fullt upp både på jobbet och här hemma hela veckan. Men ska ta mej i kragen att påta ner några sader nu, innan det är dags att fara på affärn och fixa inför dagens middag. Igår var jag och mannen i Umeå hela dagen. Va dags för ett besök på lasarettet igen, så att jag kan vara i full gång till jul igen. Och det blev precis som jag misstänkte. Två sprutor! En i knäet och en i foten och allt var värre denna gång. Det och jag mådde inte alls så bra. Tänk om man kunde byta ut några delar i kroppen. Då skulle jag genast bytt ut ett och annat :p Men nu äre vila som gäller hela helgen, så att jag är på bena snart igen. Har lite svårt för att hålla mej stilla, men har inget annat val, om det ska hålla sej bra ett tag. Annars gör kortisonet igen värkan alls. Så det få bli en riktig mys helg i helgen, med advent och allt. Det här måste vara den mysigaste tiden på hela året. Gud vad jag älskar advent och julen. Nä, nu ska jag hoppa mej ut i bilen. Kan lova att jag verligen avskyr kryckor. Va i Umeå hela dagen igår och kom inte hem med nånting alls. Orkade helt enkelt inte hoppa runt. Utan det blev bara lite smått och gott till Asterix från Djurmagasinet. Hade tänkt att man kanske hade kunnat göra bort lite julklappar oxå, men det få bil senare. Nu affärn och sen soffan och kanske en godare glögg ;)


Sista träffen

  2008-11-25 @ 21:54:26 Vardag Kommentarer (6)
Ja, ikväll så var det sista träffen med Johanna, som kontaktperson. Känns lite konstigt både för jag och henne, när jag haft henne i så många år. Men känner att tiden inte ha räckt till på sistone. Inte när man jobbar heltid själv och är nästan aldrig ledig. Det ska puzzlas ihop för att det ska passa bra för både jag och Johanna, vilket inte alltid varit så lätt. Men vi har haft hur mycket roligt som helst tillsammans genom åren och jag tror nog att vi kommer att ses massor framöver ändå!
 

Härliga Hund

  2008-11-25 @ 20:27:43 Asterix Kommentarer (1)
Blir sååå less på alla telefonförsäljare som ringer hela tiden! Och oftast väljer jag att inte svara alls när dom ringer. Men dom kan ju hålla på att ringa hur länge som helst och även hur många dagar som helst. Nu ringde dom igen. Va en försäljare som funderade om jag ville prova på ett erbjudande om Härliga hund med antingen valp eller hundar i sej. Å Malin kunde ju inte motstå så klart. Så inom en till två veckor dimper första numret ner i brevlådan, i hopp om att man kanske får lite tips och idéer för mej och Asterix och även lite annan intresseant läsning.

Söt sockerskål och kanna

  2008-11-25 @ 20:16:58 Tävlingar Kommentarer (2)
Hittade en jätte söt sockerskål med tillhörande kanna till, som jag bara måste vara med och tävla om. Tävlingen hittar ni hos Nillas hem och pågår till den 6 december.


XMAS

  2008-11-25 @ 20:07:44 Tävlingar Kommentarer (0)
Skulle det inte vara fint med dessa bokstäver till jul? -Jo!! de tycker ja! Så därför passar jag på att vara med och tävla hos Kronblad och Lantliv med hopp om att göra något jätte fint med dessa juliga bokstäver! ;) Va med du me vettja.


Tack å go´natt.

  2008-11-24 @ 23:12:57 Vardag Kommentarer (0)
Skulle kunna sitta här hur länge som helst och bara titta på alla korten som jag "hittat". Men tyvärr ropar sängen efter mej nu. Så jag tackar för idag och önskar er alla en riktigt god natt!


Foto: Privat

Lite bilder =)

  2008-11-24 @ 23:05:36 Asterix Kommentarer (1)
Tänkte därför passa på att bjuda på lite bilder, nu när jag suttit och tittat igenom ALLA kort som fanns på kameran.


Här är vi nere i Gävlebro. Dagen vi var och hämtade Asterix, den 18 september, jag och mamma. Här med sin uppfödare Anna. Och nog har han vuxit litegrann alltid.

På väg hem från Gävlebro. Han låg i mitt knä och bara myste hela vägen hem. Inte ett knyst från honom. Min lilla sötnos ;)


Här har han bara varit hemma några dagar efter vi va och hämtade honom. Något han tyckte om då, var att sitta/ligga ute på bron i solen och värma sej och bara ha det skönt ;)

Han riktigt myser medan solen var framme!

Här är oxå ett kort, bara ett tag efter det att han kommit hem till sitt nya hem på Sjöstreet.


OCH SLUTLIGEN! BÄSTA KOMPISAR ♥

Foton: Privata

Min dag är räddad!!!

  2008-11-24 @ 22:43:49 Nöjen Kommentarer (1)
Har tidigare i ett inlägg berättat om att jag ha måsta använt telefonen att ta kort med, eftersom inte min dator och kamera kommit överenns. Det är PINSAMT att säga. Men NU fungerar det ÄNTLIGEN! Gissa vad! Jo, Malin har hela tiden använt sladden som hör till svärmors kamera och den har ju passat bra i min kamera oxå. Så inte har jag tänkt på det. Men så skulle jag hjälpa henne att tömma hennes kamera en dag och tog även den sladden då och det fungerade! Då började jag att fundera, att någonting kan ju inte stämma... Har kollat igenom alla lådor överallt och ha inte kunnat hitta någon annan sladd att använda. Men nu medan jag förde över kort från telefonen tänkte jag att jag måste bara kolla i lådan till skrivbordet igen. Å gissa vad!? Jo, jag hittade ju en till sladd, som jag hela tiden ha trott höra till telefonen, eftersom den är grå, precis som alla sladdar till telefonerna. Men jag tog ändå upp den för att titta och till min stora lycka ser jag att det inte är en sån sladd, utan tar fram den och ser att det är sladden som hör till min kamera! Alla dessa sladdar!

ÄNTLIGEN KAN JAG TA KORT MED MIN KAMERA IGEN OCH ANVÄNDA KORT FRÅN DEN!
MIN DAG ÄR RÄDDAD! ;)


Dagens arbete

  2008-11-24 @ 22:25:50 Vardag Kommentarer (0)
Har i princip stått i hela dagen. Städat, plockat och donat för för fulla muggar. Men så börjar det likna nåt oxå. Dammat, skrukit och satt upp jul gardiner i hallen och köket samt satt upp och fram lite belysning, men inte tänt något än. Inte förrän på fredag :p Men måste nog bege mej hem till Hoting och på Elkedjan, när inte Agas hade de lampor jag behöver *grrr*. Funderar även på hur jag ska göra i det lilla köksfönstret, när jag kommit på att jag inte vill ha panelerna där, som även i höstas oxå. Får in så lite ljus, så jag måste hitta på en annan lösning. Kanske hittar något när vi åker till Umeå på fredag. Kan ju hoppas iaf. Finns inte så mycket att hitta på, när man bor där man bor heller. Så mitt hopp är att hitta något då och även något fint och mysigt till sovrummet. Bjuder kanske på lite bilder sen.

Senare ikväll så tittade Melvin förbi en sväng. Var så länge sen han träffade Asterix nu och båda två blev lika lyckliga. Det busades hejvilt, så att A blev så trött att han kröp iväg till sängs och somnade pladask. Även Nina kom förbi lite senare och jag kunde ta en paus i arbetet ;) Hon levererade min almanacka som vi beställt. Och nöjd blev jag! Så nu kan vi vänta in det nya året. Men kanske bäst att vi avslutar det gamla först ;)

                       
Foto: Privat

Min alldeles nya almamacka =) Men den ser grå och ljusgrå ut. Men den är faktiskt svart och ljusgrå ;) Älskar verkligen dom här almanackorna. Dom är super!!!

Mistel

  2008-11-24 @ 20:44:55 Tävlingar Kommentarer (0)
Hittade en tävling som jag absolut vill vara med och prova mina chanser i. En mistel i zink! Kan ju inte bli bättre. När man heller inte kan ta död på den :p Den kan vara med år efter år! =) Var med och tävla du med. Tävlingen hittar ni hos Granne med Selma

                                  



Malin. En tjej på 25 år. Sambo med världens bästa kille, mamma till den underbaraste sonen på jorden. Tim. Och matte till finaste vovven, Asterix