Blommigt värre!

  2009-05-27 @ 20:13:07 Nöjen Kommentarer (18)
Tänk så skönt! Jag har kastat bort alla blommor jag hade innan. Ja, nästan iaf! När jag tyckte att det var mest bara skräp och inte ens lönt att lägga ner arbete på att plantera om dom. Jag tyckte att det var mycket enklare att gå på blomster och köpa nya! ;) Och dessutom lite nya krukor oxå. Det gjorde det hela mycket roligare! ;)Foton: Privata

Tycker att det är riktigt roligt med blommor och allra helst när man börjar gå mot sommaren och sedan dessutom få börja köpa och plantera utomhus. Dessvärre kan jag inte så mycket, eller knappt ingenting om blommor.
Vet knappt vad dom heter! Så det är tur att jag har mamma ;)

Min onsdag!

  2009-05-27 @ 19:42:36 Vardag Kommentarer (1)
Idag har vi varit till Lycksele. En sväng på lasarettet har det blivit. Det var så bra att farmor oxå skulle dit idag, så jag fick lifta med dem dit och tog dessutom med mej pappa som kunde hålla ett öga på Asterix medan jag var inne hos doktorn. När man inte kan lämna han ur sikte de första dagarna nu medan han har kragen. Han gillar den liksom inte. Vill bara försöka att få bort den.
Hela natten har han vandrat upp och ner, fram och tillbaka, gnullit och inte alls kunna lägga sej ner för att sova. Så vi tog till och med upp honom i sängen, för att se om han kunde somna, vilket gick några gånger om sänder. Ont i sina tassar har han nog haft, när han inte kunnat ställa ner dom båda samtidigt och kissa var omöjligt för den lille stackaren, så det är bra att han har bra hålle den lilla hunden. Men det fungerade till slut ;)
Kan meddela att jag haft en mycket trött och slut hund även idag. Lugn som en filbunke. Han har sovit mest hela dagen. Det tar på krafterna även att vara vaken en hel natt.

Besöket på lasarettet gick fort och vi vinkade av farmor, som blev kvar där. Men jag hoppas att du snart är hemma igen!
Sen åkte jag, pappa och farfar ut på Jysk, där jag inhandlade en liten tvättkorg till stugan. Då kanske LG inte behöver slänga strumor och kallsonger på golvet :p
Sedan en sväng förbi på Dollar, där jag oxå hittade en del fynd till stugan. Älskar att handla till stugan och även handling överhuvudtaget ;)Väl hemma gjorde jag och Asterix ett besök på jobbet, en sväng på affärn för att inhandla lite mat.
Efter middagen tyckte jag så synd om honom, att jag tog och plockade bort kragen på honom, men bara en snabbis, när det gäller att vara beredd så att han inte slinker ner till tassarna, vilket gick väldigt fort för honom. Han ville ju tvätta upp dom och helst av allt oxå ta bort bandaget skulle jag tro, så kragen sattes på ganska fort igen. Men han verkligen njöt och slumrade till en stund, utan den hemska kragen på.

Det var i stort sett min onsdag. Min regniga onsdag! Så nu hoppas jag att vädret med sol och värme är på ingång snart!

Nu ska jag mysa lite med Asterix och fixa iordning en pärm med alla hans papper i, så jag kan hålla ordning på det och inte behöva fundera vart jag har allt jämt ;)Asterix provar sin nya flytväst! Men det var tröttsamt, så han intog sängläge.


Trött och slut, vill han ändå hålla koll på husse ute på gården, från sitt fönster.

Foton: Privata
.


Djurdoktorn

  2009-05-26 @ 21:53:12 Asterix Kommentarer (3)
Efter jag slutat idag, så var det dags för jag och Asterix att bege oss till Strömsund för ett besök hos Veterinärstationen Djurdoktorn. Men först svängde vi förbi hos den nya veterinärstationen Fjällveterinären och butiken Vintervisan, för att se om de hade någon flytväst åt Asterix. Vilket de oxå hade, men om de fick prova den på honom? - Nä!! Det gick inte. Tror det är en speciell doft eller känsla som gör att djuren eller Asterix iaf, känner på en gång att han är på besök hos en veterinär. Men hon trodde nog att den skulle passa honom och det lär vi/ni få se sedan, men inte ikväll. 

Sedan vidare till Djurdoktorn där det vankades massor ikväll...

Först en vikt på honom och han var skeptisk redan då, vad som var på väg att hända. Sedan fick vi gå in i behandlingsrummet där de skulle börja med att lyssa på hjärtat, vilket var totalt omöjligt. Då kände han igen både rummet och veterinären. Hon fick till och med sätta munkorg på honom för att kunna lyssa på honom, eller hon fick inte dit den, så det blev min uppgift att sätta på honom korgen. Den lugnande sprutan då! Som han fått ett antal gånger förut. Det var hopplöst! Han blev som en orm och slingrade sej upp på mej och över mej fort som attan. Så det fick bli en spruta i bakbenet istället, som gjorde att han somnade rätt så omgående i mattes knä.

Knölen på nacken undersöktes, men det kunde konstatera att det var/varit en talgkörtel som nu torkat ut och som vi avvaktar med tills vidare, när det endast var som en förtjockning av huden.
Sen var det dags för baksporrarna. Dom skulle bort och jag fick gå ut för att vänta, men blev tvungen att smyga mej in och fråga om de inte kunde klippa klorna innan dom väckte upp honom, vilket dom redan hade tänkt göra :p
Sedan 1- års vaccinationen och slutligen undersökningen av hans vänstra öga, som geggat i x antal dagar. Men ingen skada på slemhinna eller hornhinna, men ögonsalva fick vi som vi nu ska droppa morgon och kväll tills det är bra.

Sen fick han äntligen komma ut till matte igen, drogad och huuur trött som helst.
Men en krage blev de tvugna att sätta på honom, så att han inte kommer åt såren på bakbenen, som dessutom ska sitta i 10 dar. Oj, oj, oj... Men det gick till slut.

Trött och helt slut gick vi ut till bilen och begav oss hem till Dorotea igen! Och nu sover han som en stock under sin filt, men med vissa svårigheter med en krage runt huvudet. Få se hur det går imorrn, när han piggnat på sej och inser vad han har runt halsen igen.

Med en högre dos lugnade, så att han skulle somna och hålla sej sovande under hela och alla ingrepp denna gång, men nog lyckades han vakna till liv när klorna klipptes ändå, men inte när sporrarna togs bort. Fråga mej inte hur det går till, för det kan inte ens veterinärerna förstå...? En sådan liten hund som Asterix.


En mycket trött och sliten Asterix efter en helkväll i Strömsund.


Tratten på och rosa och fina bandage runt bakbenen.
- Hur ska jag kunna äta med detta runt huvudet? Det var inte det lättaste. Matte fick hjälpa till att försöka böja ned huvudet på mej, så att jag kom ner till matskålen.Sedan har jag fått mej en flytväst, så att jag är säker på våra båt turen på Sallsjön i sommar.
Men ikväll får ni inte se mej i denna, eftersom jag är på tok för trött för att mannikänga för er nu...

Foton: Privata

Nu ska jag hoppa i duschen och ta med mej Asterix till sängs och mysa innan det är dags att sova, så vi orkar åka till Lycksele imorrn.

Hopaps att ni haft en bra dag och att ni sover så gott inatt!
Tjing!

Flizuz är hemma igen!

  2009-05-26 @ 21:10:28 Familjen Kommentarer (4)
Vill först och främst tacka er, för alla fina och varma ord, när min Flizuz varit borta! Det värmde verkligen att ni brydde er så mycket, även fast det bara var min lilla katt som var försvunnen. Men jag kan säga som så, att jag kunde knappt somna igår kväll, eftersom jag bara låg och tänkte på honom och vad som kunde hänt honom.
Men i morse kom glädjebeskedet! Precis som jag skrev i mitt föra inlägg.
Att han skulle ligga där i sitt lilla hus på bron och vänta på att dom skulle öppna dörren och släppa in honom i morse!
Även fast det bara är en katt, så är han en mycket kär familjemedlem, som ingen vill mista!
Och Tuzie var gladare än någonsin när Flizuz var på plats hemma igen. Hon var med Michael hela tiden inatt när han var ute och letade honom. Dom är ändå för go, våra två små fina och underbara katter! ;)Foton: Privata

♥ Min älskade Flizuz ♥

  2009-05-25 @ 22:01:59 Familjen Kommentarer (6)
Är borta... Han har inte syntes till sen i lördags och jag är orolig att det hänt honom något =( 
Han hade kräktes konstigt inne i helgen och jag hoppas att det inte är någon som lagt ut något, som han kan ha ätit i sej. Han är inte den typen av katt som gör några som helst långa svängar. Ibland kan han få för sej att vara borta en längre stund, men han brukar alltid komma hem och oftast komma hemluffsandes när vi går ut och ropar på honom.
Ikväll har jag varit hem till Hoting och varit ute och ropat och ropat, letat och letat tillsammans med Michael, utan som helst något resultat alls =(
Ringde precis hem till mamma för att höra om han dykt upp, men inte...
Jag hoppas för allt i världen att han snart dyker upp och har det hänt honom något så hoppas jag att vi får veta det.
För skulle han vara borta och inte komma hem skulle jag må dåligt av att  inte veta vad som hänt honom.

Men jag håller alla mina tummar att han kommer att komma hemluffsandes och ligga i sitt lilla hus på bron imorrn bitti när dom vaknar och öppnar ytterdörren.Foto: PrivatKvällspromenad

  2009-05-25 @ 21:43:08 Vardag Kommentarer (1)
Jag och Asterix kom precis in från en kvällspromenad. Lite småkyligt tycker jag att det var och det var på nudden att jag skulle behövt ta på mej vantarna. Jag som blivit så frusen av mej. Men jag hoppas att värmen återkommer, så jag slipper leta fram vantarna från källaren igen.

I morgon efter jag gjort min arbetsdag åker jag och Asterix till Strömsund för ett besök hos veterinären.
Knölen ska undersökas, 1- års vaccinationen och baksporrarna ska tas, så han lär nog vara så gott som utslut när vi kommer där ifrån. Men det ska nog gå bra!
Ska höra om lillebror vill hänga med mej dit efter han varit och besiktat min bil i Vilhelmina. Alltid roligare med lite sällskap ;) Det är bara att hoppas att min pärla går igenom.Foto: Privat

Lördag kväll i Bellvik

  2009-05-24 @ 21:35:57 Helgmys Kommentarer (8)
Igår kväll åkte jag och Asterix till mamma och pappas stuga i Bellvik. Jag bestämde mej för att åka dit medan LG for på kalas i byn bredvid för att fira en 30 åring.
En mycket god middag intogs tillsammans med mamma, pappa, lillebror med kompis och farmor och farfar. Sedan oxå en väldigt god efterrätt i form av marängsvisch *mmm*.


Michael tog med sej Asterix och Nixa ut, så att de fick busa loss tillsammans och nog fick dem göra det med andra ord. Dom sprang och sprang, jagade varann till höger och vänster, slog kullerbyttor, rullade runt, tills de båda kom trötta och utmattade in i stugan igen och somnade på varsinn sida av sängen.


Jag hade en jätte mysig kväll tillsammans med mamma och pappa. Michael åkte hem till Hoting igen, farmor och farfar for även dem ner till sej. Det löstes korsord, vi såg på Robinson och jag drog ett race med Nixa ute, så att hon fick springa runt och hämta pinnen som jag kastade åt henne gång på gång. Hon hade dessutom badat hela dagen lång, så jag fick ett blött och mysigt välkomnande av henne när jag kom.

Foton: Privata

Efter vår match ute, så tog vi bilen ( jag, mamma, pappa, Asterix och Nixa ) för att åka ut och se om vi fick se någon björn eller älg. Efter långa vändor på olika skogsbilvägar kunde vi vända om, efter vi sett 5 älgar, några harar, orrar och massor av blåsippor.
- Eller hur var det pappa!? var dom vita?

Efter en mycket trevlig och mysig kväll ute i Bellvik kunde jag åka hem till Dorotea igen, plocka upp LG utanför Avaträsk och sedan bege oss hem till sängs, där jag kunde somna gott efter kvällens vistelse ute på Näsudden.

Suck...

  2009-05-23 @ 11:04:33 Allmänt Kommentarer (2)
Ja, som alla kanske förstår så händer det inte så mycket hemma hos min blogg nu för tiden, eftersom det är fullt arbet ute på gården och kabeln till internet får aldrig sitta i. Men så fort den är ihop påtad gör jag mitt allra bästa för att hinna med, vilket inte alltid är så lätt. När jag väl satt mej för att påta ihop ett inlägg, så har kablen oftast ryckts isär innan jag ens är klar...Men jag tittar in och önskar er alla en trevlig och mysig helg!
Hoppas att solen skiner på er!
Och vem vet, jag kanske kommer åter redan ikväll om jag/ni har tur ;)

Tack du söta vän... ♥

  2009-05-23 @ 10:50:42 Vänner Kommentarer (1)
Vilken överraskning jag fick när jag gick ut för att hämta posten igår!
Först tänkte jag, Jippi!! Jag har fått senaste nummer av Härliga hund, men bland all den andra posten gömde sej även ett litet gulligt brev.
Vad kunde detta vara?
- Jo, ett litet sött kuvert, med ett litet sött kort med den sötaste lilla hälsningen + ett par go´bitar ;)
Du är väl bara för söt
Petra!

Det är verkligen sånt som värmer i ens hjärta!

Och kom ihåg det vännen!
Du är värd så mycket och bara utav det allra bästa!


♥ Tusen tack vännen min!! ♥


Award

  2009-05-19 @ 12:25:54 Vänner Kommentarer (6)
Oops...., hade totalt glömt bort att jag fått en Award av världens underbaraste svägerska och vän förra veckan.


♥ Du är bara för bäst! Och jag tycker om dej massor!
Är så glad att jag har dej i mitt liv!
Och det värmde verkligen i hjärtat på mej,
när det var MEJ du ville ge denna till.Men jag kommer inte att skicka den vidare, när jag sett den lite överallt, titt som tätt.

Besiktning

  2009-05-18 @ 16:13:34 Vardag Kommentarer (11)
Japp, min bil måste in på besiktning i juni månad och tur var väl det, att jag kollade upp tider redan nu, för det är heltjockt. det är tydligen huuuur många som helst som bestämt sej för att besikta nu. Det finns knappt några tider alls och absolut inte när man jobbar och bara är ledig ibland. Då finns det ju inga tider alls som passar. Men hur som helst är en tid bokad och jag hoppas och ber nu, att lillebror eller pappa kan förbarma sej över min lilla bil och kanske ta den åt Vilhelmina, för jag jobbar nämligen. Men jag ska be er riktigt snällt sedan ;)


Ljuvliga dofter...

  2009-05-18 @ 15:59:20 Nöjen Kommentarer (2)
Har landat och flyttat in hemma hos mej! Och jag älskar dem! Nu ska jag bara få tummen ur och städa klart, så jag får sprätta en påse och bara sniffa! Gissa om jag blev överlycklig när jag fick adressen av Nina. Att man kan beställa dessa underbara påsar via internet. Jag som var tänkt att åka på Mia´s i Umeå, bara för att få köpa dem. Ingen blev så glad som jag, men jag kommer deffenitivt att svänga förbi Mia´s ändå nästa gång jag drar till Umeå. För man kan aldrig få för många av dem och inte för mycket av Lustgården heller! ;)
- Jag älskar dessa påsar!!!Sen har det även flyttat hem en doft åt mej själv oxå! =) Var in på Fräck och Fin här i Dorotea och inhandlade nya doften av Mexx. Å det är likadant där! Jag tycker om den oxå! Det är alltid roligt när man köper en ny doft!


Foton: Privata

En skogspromenad och final!

  2009-05-18 @ 15:39:46 Helgmys Kommentarer (1)
I lördags kväll tog jag och Asterix oss en härlig skogspromenad i det underbara och varma vädret. Tänkte att jag skulle prova att ha honom lös, utan koppel. Bara för att se om han följer mej, som vi nu håller på att lära oss på kursen. Det gick jätte bra, förutom att han var en 15-20 meter framför mej hela tiden. Men han stannade hela tiden upp, för att se efter om jag hängde med och även kom när jag kallade in honom, förutom några enstaka misslyckanden. Men det är väl så det är! Man måste få misslyckas, för att kunna lära sej!
En fin promenad upp till Prästhällan gjorde vi. Ett ställe som jag aldrig varit på, även fast jag bott här så länge och allra helst nu, när vi har så nära dit upp oxå och perfekt avstånd hemifrån. Bara bakom husknuten i princip.
När vi kom fram tog jag Asterix under armen och spatserade uppför trappan som ledde oss upp i utkikstornet, där vi kunde se över hela Dorotea. Men några kort där uppe blev det dåligt med, eftersom solen sken så mycket att det inte gick att knäppa.Efter vi kom hem, så tog vi plats ute på verandan innan det var dags att gå in och spana in Eurovision Song Contest finalen. Jag hade mina favoriter och Norge ( Alexander ) gjorde det för hemskt bra, som tog hem segern med hästlängder! Bredvid mej hade jag en trött och slut liten hund, efter kvällens promenader, men ack så mysig. Ja, husse kom in han med till slut, men var inte alls lika intresserad som jag av finalen.Foton: Privata

Inställt.

  2009-05-18 @ 15:22:37 Asterix Kommentarer (3)

Vårt veterinär besök till Strömsund blev inställt idag! Eftersom jag blev tvungen att jobba, så vi får vänta ända tills nästa tisdag innan jag får åka med Asterix till veterinären. Men jag hoppas att det går bra ändå. Hade helst åkt dit med honom idag, men det är bara att gilla läget. Nu får han vara pigg imorrn kväll, när vi åker till Åsele igen. Får försöka att inte ha haldbandet på honom så mycket och sedan även försöka att tvätta honom lite med bakeriedödande där han har knölen, eftersom den inte luktar så gott. Surt på något vis. Pratade med veterinären i morse och bara jag tvättade och höll rent, även fast det inte kommer något ur den, så ska det nog gå bra. Annars skulle jag kontakta direkt, om det blev sämre.
Men det här med väntan tycker jag inte om!
Får sätta på honom hans scarfs under halsbandet annars, så att det inte skaver så mycket på knölen. Om det går...?

Foton: Privata

Blogg STOPP!

  2009-05-18 @ 15:13:30 Allmänt Kommentarer (1)
Ja, som ni förstår, så har jag varit utan internet igen! suck... Men nu är kabeln ihop kopplad igen! För tillfället.
Så nu ska jag passa på medan mannen är borta på arbetet och jag kan sitta här en liten stund och även sen vad ni pysslat med under alla de dagar jag varit borta.

I helgen har jag jobbat hela helgen och fick även fortsätta att jobba idag, men på ett annat jobb. Så tre dagar till! Sen får jag göra helg! Gissa om jag längtar! Det var länge sen sist man jobbade sex dagar över helgen.

För övrigt har det varit full rusch här hemma, med grävande och allt, men nu börjar det likna något. Alla högar av jord är iaf på sin plats igen och man behöver inte vara rädd att ramla ner någonstans.
Vackert, fint och underbart väder har det varit. Är det bara för att jag jobbat kanske...? Glad är jag iaf, att det äntligen kommit lite sol och värme hit upp oxå =)  Det har hänt så mycket på färger och allt under helgen. Se bara hur björkarna börjat slå ut! Nu hoppas jag att det håller i sej!Foton: PrivataMalin. En tjej på 25 år. Sambo med världens bästa kille, mamma till den underbaraste sonen på jorden. Tim. Och matte till finaste vovven, Asterix