Sängen nästa!

  2009-02-25 @ 22:45:39 Vardag Kommentarer (4)

Nu tackar vi för idag och ikväll och önskar er alla en god natt med fina drömmar om er.
- Tack för Yatzy rundorna ikväll Nina! Dom gör vi snart om igen ;)
Ögonen går i kors, kudden ropar och jag vill sova!
- Kom nu Asterix så går vi.Foto: Privat


MIRRORS

  2009-02-25 @ 22:36:29 Nöjen Kommentarer (0)
Igår kväll blev det förresten en ny rysare tillsammans med Nina. Eftersom SAW V inte alls levde upp till förväntningarna tänkte vi att det var lika bra att se en ny kvällen efter, när vi har rätt så många att ta igen och när vi liks var på G ;)
Denna kväll blev det Mirrors.
Men varför? Filmen var helt okej i handling och allt, men när vi sedan kommer till slutet. Vad händer!!!??? Hel sjukt slut!
Ska dom inte lyckas få till en riktigt ruggig och spännande rysare och samtidigt kombinera in en vettigt och bra slut...?
Men det kanske är själva grejen med rysare. För de flesta vi sett och som handligen har varit bra på, så har slutet varit så hemskt att man blivit arg!
- Men av någon konstig anledning så verkar vi dras till dom ändå Nina! ;)
Men håller med dej! Nästa gång så tar vi Mamma Mia =)


Bild: Cdon

En före detta polis försöker få ordning på sitt liv och skaffar ett jobb som säkerhetsvakt vid de förkolnade ruinerna av det en gång berömda varuhuset "Mayflower" i New York. Men snart börjar han se vidriga skräckbilder i byggnadens speglar, och han måste börja gräva djupt i hemligheterna kring husets förflutna...


All 4 dogs

  2009-02-25 @ 22:25:12 Asterix Kommentarer (1)
Nu var det gjort. Har äntligen hittat och beställt en overall åt Asterix. Han fryser så lätt om graderna blir kalla.
Eftersom han har så pass lite päls, så måste han ha något varmt på sej när vi framöver kommer att vara ute långa dagar. Men nu har jag hittat. Efter en hel del sökande och letande på alla möjliga sidor. Håller bara tummarna att den ska passa på honom nu! - Det måste den!
Hittade massor med roligt som jag skulle kunna tänka mej åt Asterix där. Men först ska vi se om vi blir nöjda med denna!


Foto: All 4 dogs

Fettisdag och BVG

  2009-02-24 @ 17:09:25 Vardag Kommentarer (3)
Fettisdag som det är idag! Vilket jag inte kännt något alls av. Inte en semla och palt äter jag inte. Men en semla hade jag självklart inte tackat nej till! ;) Tur att jag redan hunnit med så pass många semlor redan! Så jag har säkert tagit igen alla semlor, så det räcker för dagen. Men visst hade det varit gott alltid!

Dagen har tillbringats på Bergvattengården. En liten rundvandring inför den kommande flytten. Känns gruvsamt att vi snart kommer att bosätta oss där nere vi oxå. Men det är bara att inse fakta och se glad ut ändå! Dagen har för övrigt gått bra. Nytt folk, nya patienter eller boenden och ett helt nytt hus att lära sej! Men det kommer väl.

Har ni ätit någon semla idag!?

Hoting, slingor, kroppkakor & film

  2009-02-24 @ 17:01:10 Vardag Kommentarer (0)
Ja, gårdagen tillbringade jag i Hoting hela dagen lång. Först och främst fick mamma aggera frissa. Jag var fortfarande inte helt nöjd med min hårfärg. Tyckte att det var på tok för mörkt fortfarande, så lite mera slingor skulle kanske göra susen!? I med smeten och vips, så blev det helt klart ljusare. Så nu ska jag nog vara nöjd ett tag framöver! ;)
- Tack för hjälpen mamma!

Ännu en anledning att åka hem till Hoting var att det vankades kroppkakor till middag igår. Eftersom jag inte alls är förtjust i kams ( palt ) så passade det ypperligt med kroppkakor till middag igår. Som en liten fettisdag, fast utan palt ;)
En sväng ut med vovvarna hann vi oxå med i det härliga vädret.
Men sen mätt och belåten efter en härlig dag hemma, styrde vi kosan hem mot Dorotea igen.

Foto: Privat

Förbi hos Nina, där det vankades film igår kväll! En rysare!! =) Det var äntligen dags för SAW V. Som vi väntat och längtat. Men vilket tyvärr var en besvikelse, när vi hade så stora förväntningar om den! Och det stämmer! det måste komma fler av dom, när det var ett helkorkat slut! Nä, det kanske bli en till och mycket bättre och mer spännande film ikväll!? ;) Om du inte tänker lida av paltkoma Nina!? =)

Bild: Cdon

Sen fick jag ett samtal av svärmor, som sa till mej att jag måste hem, för det såg för hemskt ut hemma! Och mycket riktigt! När jag kom hem, så var hela framsidan av gården täckt av snö! Vilket kaos. Tog mej knappt fram och in. Och skotern!? Hjälp!!! den stod ju precis nedanför =/ Fram med spaden för att gräva fram den. Mos tänkte jag! Men den hade klarat sej utan skador och likaså pack kälken. Och vilken himla tur att jag tog Passaten till Hoting, annars hade den oxå varit mos och täckt av snö!
Sen har vi nog världens bästa grannar här! Jag kunde ju inte i min vildaste fantasi ens börja få bort nån snö. det var bara att kliva över allt och försöka gå i samma spår tills LG kommer hem på torsdag kväll, så han kunde komma med trakorn och ta bort allt. Men så idag när jag var hem på lunchen fanns där ingen snö kvar! Våra bästa grannar hade redan varit förbi med trakorn och skottat bort allt! TUSEN TACK! ♥ Vad skulle man göra utan grannar!?

O ordning blir till ordning!

  2009-02-23 @ 17:07:45 Inredning Kommentarer (7)
Igår kväll tog jag äntligen tag i vårt skafferi! Kan lova att det inte blivit bättre så länge som det fått vänta! Det var katastrof där! Så efter en stor rensning och städning, kan jag ju öppna dörren och se vad som finns där igen. Det var verkligen på tiden! Hoppas bara att det varar ett tag nu! ;)

Före:


Mer eller mindre ett stort kaos! Kunde inte bli värre!


Efter:


Vips! Äntligen ordning och man kan se vad som finns där inne igen.

Foton: Privata

Gårdagen.

  2009-02-23 @ 16:34:06 Nöjen Kommentarer (2)
Igår tog vi en sväng ut på skotern. LG tyckte jag skulle fixa iordning lite mat, så vi kunde fara ut och grilla, så jag snodde ihop lite korv, bacon och pären och klädde Asterix med sin polo så att han inte skulle frysa ;) Vädret var inte det bästa, men temperaturen var perfekt! =) Även Melvin och Mikael följde med ut. Vi for längs fjällån, där vi sedan stannade för lite lunch och fika! Och tänk så gott allt blir ute. Korv, bacon och potatis är väl annars ingen hit. Men med lite marinad och kryddor stekt på murikan. Det kan verkligen göra gott! Men tänk nästa gång, när smörgåsjärnet får följa med ut och man får göra klämmackor! Det är livet ute det! ;) *mums*

Lite bilder från gårdagen.


Här bak på skotern satt jag bra på min filt!


Men se där! Vi hade ju två filtar med oss ;)


Annars kunde jag sitta i pack kälken oxå. Lagomt stort för mej.


Varmt och skönt! och framförallt mysigt!


Ni är bra avundsjuka va!? ;)


LG och Mikael i full grillning!


Självklart fick jag lite gott oxå! =)


Så härligt och så fint!
- Hoppas att ni hade en lika härlig söndag som vi hade!?

Foton: Privata

Lördag som var!

  2009-02-23 @ 14:59:55 Familjen Kommentarer (2)
Ska se om jag kan få ner lite av vad som gjordes i helgen, när jag lovade det igår, men hann aldrig igår kväll, eftersom jag var så trött att jag däckade framför tv´n. Så vi provar med ett nytt försök idag ;)Lördag tillbringades i Dorotea kyrka till att börja med. Klockan tolv skulle nämligen Benjamin döpas och efter det bar det iväg till Avaträsk skola för kaffe och fika och presentöppning.

Sen hem för att sno på sej andra kläder och packa Asterix i bilen för bege sej till Bellvik för middag hos mamma och pappa. In en sväng hos farmor och farfar hann vi även med när vi kom, men kände ingen brådska, eftersom dom oxå skulle komma upp och äta. Likaså familjen Mårtensson/Östlundh från Knackaitorpet.
Gissa vad!? Jo!! Grillat stod på menyn! *mmmm* Årets första till och med och himmel och pannkaka så gott det var! Hade nog kunnat äta hur mycket som helst! Känner nu hur det vattnas i munnen på mej!

Efter maten kopplade Lovisa in Guitar Hero. Äntligen skulle jag få prova! =) 
och vips! Så fort gick det att bli fast! Jag var även såld på detta.


Lovisa var en riktig hejjare på detta! =)


Och Norton lirade och rockade loss han med! =)

     
LG, Michael och Anders skulle oxå prova!


Även pappa.
Djupt koncentrerade allihopa! ;)

Efter att nästan alla lirat gittar, puggades nästa spel in. Nämligen Nintendo Wii. Där blev det Bowling, boxning, golf och tennis. Efter några rundor kunde jag konstatera att jag skulle ha en gigantisk träningsvärk dagen efter, vilket stämde precis.


Norton var en hejjare på att boxas!

     
LG, pappa och Anders gjorde även sitt bästa här!


Efter vi provat det mesta va kunde, så hade klockan hunnit bli åtta och det var dags för Melodifestivalen där E.M.D och Molly Sandén gick vidare till finalen. Massor med mys och värme under kvällen, grillning av korv, skoteråkning.
Helt enkelt en jätte trevlig och mysig kväll. Kunde inte bli bättre!


LG och Asterix vispar grädde!


Asterix hjälpte till att skrapa skålen.


Även Norton hjälpte till med grädden!


Lovisa tycker om Asterix! ;)

     
Laila, Lovisa, Norton & Michael.
Lovisa och Asterix myser.
Norton rockar fett!

Foton: Privata

En underbar lördag kväll med underbart sällskap! Och Michael! - Nästa gång ligger vi kvar! ;)
♥♥♥

Asterix och Nixa

  2009-02-23 @ 10:29:52 Asterix Kommentarer (3)
Dom har fått busa massor förra veckan och i helgen. Så roligt har dom haft tillsammans. Det är kompisar det.
Måste därför bjuda på lite bilder på dom båda, när jag tycker om dom massor båda två ♥


Go´gumman Nixa!


Så go och så trött.

       
Världens snällaste, finaste & goaste Nixa!


Nixa & Asterix leker & kramas lite!

     
Nixa förstod bara inte varför Asterix bäddade ner sej?
Så hon bäddade upp honom ;)

Foton: Privata

2 utmärkelser...

  2009-02-22 @ 18:25:47 Vänner Kommentarer (3)
Har jag fått =)
 2 av Nina och en av Therese. Tusen tack vänner! ♥ Det värmde ska ni veta!
Denna award har jag fått från min kära vän Nina! Gullig du är!
Det värmde i mitt hjärta vännen! ♥Sen fick jag även denna utmärkelse av Nina och Therese.
Ni lyser båda upp vintermörkret för mej och är guld värda båda två! ♥
- Tusen tack!

Men eftersom dessa umärkelser gått runt runt, så kommer jag inte att sända dom vidare.
Utan ni vet alla vilka som betyder och lyser upp vintermörkret för mej! ;)
Ingen nämd, ingen glömd.

Vad har hänt?

  2009-02-22 @ 15:23:36 Allmänt Kommentarer (2)
Här har det hänt massor och fullt upp har det varit, så någon dator har jag inte haft tid med dom senaste dagarna.
Har haft en kanon helg i helgen. Uppdatering och bilder från den kommer sen. Jag lovar =)
Film, biljard och massor massor med skoj har jag haft.

Och Michael! - Vi drar snart en ny runda biljard igen! ;)

Då ska jag klå dej och vara pigg. Ett bra tips är att vara pigg båda två när man ska spela :p Alla bollar kan lätt bli vita annars å sen kan dom börja hoppa oxå och den kan bli låååånga lååååna macher och hålen måste man bara hålla reda på, annars kan vem som helst blåsa mej! Men lugn du bara! I veckan kanske jag laddar upp för en ny sväng. För revansch ska jag ha! ;) och då ska vi skratta ännu mera!

Nä, nu väntar mitt skafferi på en ordentlig rensning och städning. Har helt enkelt inte haft tid med detta än. 
Återkommer senare när jag fixat till och är laddat för en ordentlig uppdatering =)Road Kill 2: Dead Ahead

  2009-02-20 @ 19:24:39 Nöjen Kommentarer (8)
Såg jag och Michael i veckan! En rysare =)
- De du Nina! Bäst du ser till att du har lite tid över snart, så jag inte hinner se SAW V oxå :pBild: Cdon

Ett gäng ungdomar på väg till Las Vegas för att ha lite kul får motorstopp mitt ute i öknen. När de har gått en bit hittar de ett öde hus och lånar en bil som står i dess garage. De lämnar ett telefonnummer så att ägarna ska kunna kontakta dem om de dyker upp. Detta visar sig vara deras livs största misstag....

Inte världens bästa film precis, men den gick att se å sen var det ju en rysare oxå! ;)


Utmaning av Ingela

  2009-02-19 @ 19:01:24 Nöjen Kommentarer (5)
20 saker på M
090219 19:00.
Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du?: Malin

2. Ett ord på fyra bokstäver: Mese

3. Flicknamn: Maria

4. Pojknamn: Michael

5. Yrke: Målare

6. Färg: Marinblå

7. Klädesplagg: Munkjacka

8. Mat: Makaroner

9. Sak i badrummet: Matta

10. Plats/stad: Malta

11. En orsak att vara sen: Motorstopp

12. Något man skriker: Mupp

13. Film: Madicken

14. Något man dricker: Mjölk

15. Band: Mats Blads

16. Djur: Mus

17. Gatunamn: Målargränd

18. Bil: Mercedes

19. Sång:  Måndag till Fredag med Orup

20. Aktivitet med mer än en deltagare: Motionsdans


Jag utmanar i min tur Nina, Therese, Jenny och Vendela Ska bli roligt att se vad ni hittar på på era första bokstäver ;)

Lycka till! =)

Östersund, gå och löp...

  2009-02-19 @ 18:05:09 Vardag Kommentarer (5)
Dags för en uppdatering här kanske. Har haft mitt huvud nån annanstans denna vecka, så därför har uppdateringar här uteblivit, men nu ska jag göra ett tappert försök ;)

Tisdag tillbringade jag tillsammans med min mor i Östersund. Var som sagt var dags för ett återbesök på Gå och löp kliniken för att prova ut mina sulor. Halleluja!! Vilken dröm! Kan inte tro att det var sant! Att det kan vara så skönt att stå och gå på sina fötter. Det hade jag aldrig trott. Var som att sväva på moln! =) Fick även hjälp med att prova ut ett par riktiga joggingskor när vi ändå var där och samma där! Vilken känsla! och vilken personal. Där vet dem vad dem gör och kan! Efter en hel dag på stan kunde jag gå "normalt" ända långt in på kvällen, vilket jag aldrig kan göra annars. Så nu håller jag alla tummar jag har för att det ska fungera bra och att jag kanske kan få må lite bättre iaf! Ingen skulle vara lyckligare än jag i så fall! =) Nog om detta nu.

En sväng ut på Lillänge blev det oxå, men hade som inget jag behövde, konstigt nog, så vi drog vidare till Strömsund där vi tog svängen förbi Dollars. Där inhandlades burkar och bokstäver inför min kommande ordning i skafferiet ( tips från Therese ). Sen en sväng in på Helens och Ågevalls för en dop present till dopet vi ska på på lördag.

Åter hemma i Hoting och middag innan jag drog kosan vidare hem igen. Asterix hade nog haft en underbar dag tillsammans med "morfar" Michael och Nixa =)
Sen blev det några rundor biljard med Michael när jag kom hem. Ställningen står 1-1, så nu väntar bara finalen! :p
Vem skall ta hem segern? ;)

En toppen dag tillsammans med mamma och underbart sällskap resten av kvällen oxå! =) Kunde inte bli bättre! ♥Kommer starx...

  2009-02-19 @ 16:45:24 Allmänt Kommentarer (0)
UPPDATERING KOMMER SÅ FORT JAG FÅR TILLFÄLLE!


Vilket är snart!
- Jag lovar...Malin. En tjej på 25 år. Sambo med världens bästa kille, mamma till den underbaraste sonen på jorden. Tim. Och matte till finaste vovven, Asterix