Måndag till onsdag.

  2009-06-24 @ 21:54:48 Vardag Kommentarer (5)
Vi tar allt på en gång! Vädret har varit så underbart, att någon tid inne har det knappt blivit.
Måndag åkte jag och Asterix till Bellvik för att hälsa på mamma och pappa, som var i stugan. Härligt, soligt och varmt, så tiden gick åt ute den dagen. Asterix och Nixa busade tills de slocknade i värmen. Mycket energi gick åt. Jag provade även att ta med Asterix ner till sjön, för att se om han ville svalka av sej lite. Men det måste nog vackert bli några grader varmare i vattnet innan min lille fis kryper i. Tassar och ben gick ganska så bra när vi var själva, men så fort Nixa kom, blev det fart och fläkt i vattnet från henne och Asterix ville inte vara med ;)


En fin och mysig dag var vad jag hade i Bellvik. Farmor kikade förbi. Pappa fick hjälp med brokvisten till gäststugan av sin morbror. Och även Ingrid tittade förbi, så  en god middag avnjöts innan det var dags att åka hemåt igen. Grillade revbenspjäl. Mycket gott med inte det lättaste att äta! ;)

När jag kom hem, så kom min kära vän och hälsade på. Men först av allt tog vi svängen förbi macken, för en rysare hade vi redan bestämt att vi skulle se! =)

Så tillsammans med lite smått och gott, mysade vi ner oss i soffan en måndagkväll.



Tyvärr var inte alls filmen så bra och läskig som den ansågs skulle vara.
En aningen en overklig och inte alls så där kuslig som  vi hade hoppats på! =) Men nästa gång blir det en mycket bättre!
- Ellerhur!? ;)
Något som var mycket bättre, var självklart Maxi Yatzy. Så självklart drog vi några rundor innan det var dags att bege sej tillsovrummet och kudden.

Igår kväll Tisdag var det dags för sista träffen i Åsele. Det var nämligen tid för examen. Det stora provet.
Hur skulle detta gå? Men det gick fint! Inga som helst bekymmer! Nu är det bara att fortsätta att öva på här hemma, så att han blir en pärla.
Väl hemma igen blev det ännu mera mys med min lilla vän, även så kallad älskade vän! Några rundor av Maxi Yatzy blev det, så då kanske ni förstår vem det var jag lirade tillsammans med...?
Precis, alldeles riktigt! Visst var det Nina!

Idag har det varit en varm och fin dag. Jag och min mor har hållit hus nere på vårt gamla jobb. Det är städning som stått på schemat där i veckan. En dag kvar återstår innan vi gör helg.
Sen blev jag även bjuden på en mycket god middag hos Nina ikväll. Så fiskbullarna får jag ta en annan kväll istället! :p
Tusen tack vännen min!! Tyck om du! ♥
Så nu är det allt bäst att jag kryper i säng, om jag ska orka upp en sista morgon imorrn bitti igen.



Natti natti och sov så gott!
Många kramar från Malin och Asterix.


Foton: Privata


 


Underbara dofter och en god natt.

  2009-06-21 @ 23:28:55 Tävlingar Kommentarer (5)
Innan vi gör kväll, så måste jag absolut delta i min kära svägerskas tävling, som hon har på bloggen just nu!

Hos Nina kan ni vinna dessa underbara doftpåsar. 
Tre stycken med tre underbara dofter.
Jag bara måste vara med och testa mina chanser!
Tävla kan ni göra till den 2/7.
Kika in hos henne och var med ni oxå!





Nu har klockan hunnit med att bli mycket och det är verkligen på tiden att jag tar min lilla hund och kryper ner jag oxå.
Hoppas att ni alla haft en jätte mysig helg och ett bra avslut på denna söndag.
I morgon drar en ny vecka igång, så jag hälsar en alla en god natt och hoppas att ni
sover så gott!
För det tänker iaf jag göra...


Midsommarhelgen

  2009-06-21 @ 22:55:55 Helgmys Kommentarer (3)
Jag hoppas att alla haft en mycket fin, trevlig och mysig midsommar tillsammans!
Själv har jag jobbat hela helgen, så något midsommarfirande blev det inte för min del i helgen. Eller jo, lite.
Eftersom även mamma jobbat och samma skift som mej, så stannade hon kvar i Dorotea i fredags och låg kvar här hemma. Så efter vi slutat kvällen kunde vi sätta oss ute på en varm och skön veranda och ha det jätte mysigt tillsammans med jordgubbar, grädde, massor med annat gott och flera parti Maxi Yatzy med en utsikt över Bergvattensjön, som låg spegelblank under kvällen. 

Nu är helgen över jag och är ledig imorrn! Solen och värmen har kommit och jag hoppas att det kommit för att stanna.
I morgon ska jag njuta! 

Mannen i huset har åkt på arbetet igen. När jag gör helg så börjar han att jobba igen. Lite småtrist när man jobbar helger, är att man ibland bara hinner gå om varann här hemma. Men igår kväll fick vi en mysig kväll tillsammans med en mycket god och grillad middag ute på verandan och nyaste filmen av Wallander. Tokig som vi är i dessa filmer, så har vi följt alla och längtar redan tills juli, när nästa film kommer! =) Men jag måste erkänna att det är inte alls dessamma filmer sedan Johanna Sällström gick bort och inte kan vara med längre =( Och dessutom har även Ola Rapace slutat, när hans roll gick bort i en av filmerna.



Bild: Cdon

Min tårta!

  2009-06-21 @ 22:05:02 Recept Kommentarer (0)
Eftersom vissa funderat om jag inte kunnat lägga ut receptet på tårtan som jag bjöd på under min födelsedag, så hade jag tänkt att dela med mej av mitt recept på en enkel och mycket god och älskad tårta ;)
Jag får bara hoppas att ni tycker dessamma om ni testar den... ;)

Malin´s tårta

4 äggvitor vispas 3 minuter.
Tillsätt 3 dl socker
Rör i 4 dl Kelloggs Rice Krispies
Bre ut på smörat bakplåtspapper över hela långpannan
Grädda mitt i ugnen 125 °C  1 timme
Slå av ugnen och låt stå i ugnen över natten eller över dagen

4 äggulor
1 dl socker
1 msk mjöl
1 dl grädde

Dessa ingredienser blandas och kokas på svag värme tills det tjocknat.
Ta bort grytan, rör i 125 gram margarin och 1 tsk vaniljsocker.
Bre ut på kakan.

Garnera med 3 dl vispad grädde och bär.

Hoppas det smakar!



Foto: Privat

Ni får ursäkta det hemska upplägget, men jag hade ingen folie hemma, så den fick vackert ligga kvar i långpannan.
Men den var lika god för det! ;)

Massor av presenter!

  2009-06-21 @ 21:44:01 Familjen Kommentarer (2)
Eftersom jag arbetade den dagen jag fyllde år, så fick jag massor av främmande hela dagen lång under torsdagen istället, då jag var ledig. Först dök Nina, Melvin och Sam förbi, sedan kom LG´s mormor Alice, tätt följd av mamma, farmor, farfar, Lovisa, Nisse och Kerstin. Pappa, mormor och morfar kunde tyvärr inte komma förbi på tårta den dagen, eftersom de var upptagna med annat.

Massor massor med fina presenter fick jag i stora lass! Man blir som barn på nytt när man får öppna en massa paket! ;)


En jätte fin och mysig lykta med pengar fick jag av mina goa föräldrar. Den kommer verkligen att få brinna i massor, med tanke på att jag är tokig i allt som har med ljus att göra.
En jätte söt vattenkanna och den goda  Ralph Lauren HOT parymen fick jag av farmor och farfar. Åhhh, vad jag ska vårda mina blommor och lukta gott i sommar!
Av mina svärföräldrar fick jag en kokbok, Mat i långpanna och en söt liten ljuslykta även där, i form av en ängel.
Ett chokladbud kom det tillsammans med min mamma. En söt liten Carina hade skickat denna goda Åre choklad till mej! mmmm....
Av Nina med familj fick jag dessa roliga trädgårdsgubbar i trä. Malin och Kronblom. Malin med en kavel i handen och Kronblom med en regnmätare på ryggen, så att vi ska kunna se hur mycket regn som kommer. Dessa två kommer att få följa med till stugan, där jag är övertygad om att de kommer att stromtrivas!
Även en vacker och väldoftande bukett med blommor fick jag av farmor och farfar, som fyller köket av väldoft och sommar!
Alice kom en ett presentkort, som alltid är välbehövligt.

LG´s presenter fick jag under onsdagen när han kom hem, men dessa kommer att bytas ut mot en annan storlek. vad detta var får ni kanske se senare! ;)

- Lillebror! Hur länge ska jag vänta...? ;)


Sam var inte snabb på att hålla sej undan kameran, så honom fick jag med på massor av kort. Däremot storebror Melvin var svårare att fånga, eftersom han mest hela dagen höll sej nere i källaren tillsammans med biljardbordet.



Foton: Privata

Även Sam ville vara med på vårt tårtkalas under dagen. det gäller att hålla sej framme om man ska hinna vara med! ;)
Go´ungen där! Som faster älskar sååå mycket! Likaså min underbara svägerska och den större sonen!

Dagen var fantastisk och kunde inte bli bättre! Hela dagen lång bjöds det på nya överraskningar och middagen intogs tillsammans med Nina, Melvin och Sam, ja och min käre sambo såklart.

- Tusen tack allihopa för allt firande jag fick under, eller efter min födelsedag! Ni är guld värda ♥

Min Asterix...

  2009-06-16 @ 22:27:03 Asterix Kommentarer (11)
Har varit så innerligt duktig ikväll. Vi har varit till Åsele i vanlig ordning, på lydnadskursen och jag blev mer än paff hur han uppförde sej ikväll. Har väl aldrig sett på maken! Med tanke på att han varit så "vild" här hemma ett tag nu igen! Så trodde jag aldrig att han skulle ens kunna "uppföra" sej den lilla gnutta ikväll och dessutom 2 veckor sen vi var dit sist oxå. Men ack så fel jag hade.
Han har aldrig varit så duktig någon gång. Nu skryter jag massor över honom, men det står jag för och han behöver det och jag är så innerligt lycklig över detta, eftersom han varit som han varit ett tag nu ;) Och sen att han blir som galen när han möter så mycket hundar på en och samma gång. Då vill han bara hälsa på alla och helst på alla samtidigt oxå. Så glad blir han! Men ikväll har det inte varit några som helst problem med detta heller. Det har varit ett rent nöje att vara där och se hur bra allt gått.
Jag kan inte vara mer än nöjd!
Allt fungerade. Alla komandon, hopp. Inkallningen var han super på, trots att alla hundar stod på rad och han skulle egenom dom alla. Inga problem alls! =) I kopplet gick han så fint. Drog inget alls utan bara trippade på bredvid mej. Men så har jag öst massor med beröm över honom oxå! Åhh så stolt han blev! ;) 

Så det var en mycket glad och stolt matte som lämnade Åsele ikväll! =) Och en mycket trött och slut Asterix.

Nu hoppas jag att han uppför sej lika bra nästa vecka, när det är dags för examen!



Foto: Privat

Grattis farmor!!!

  2009-06-15 @ 09:00:51 Familjen Kommentarer (12)


Idag är det min älskade farmors tur att fylla år!
Det är många födelsedagar i juni.
Men vi har gjort det som så, att ta alla på en gång.
Nästan iaf... ;)

Jag vill ge massor med varma kramar till den underbaraste och finaste farmor som finns!
Du är bäst.
Och jag hoppas att du får en fin dag på din dag idag!
- Vi ses på torsdag!






Älskade vän! ♥

  2009-06-14 @ 21:38:03 Vänner Kommentarer (2)

♥ Jag har en vän, som betyder så mycket för mej.
♥ En vän som jag kan dela precis allt tillsammans med!
♥ En vän som jag kan prata om allt tillsammans med.
♥ En riktig vän att lita på. Både i vått och tort!
♥ En vän som jag saknar så mycket.
♥ En vän som alltid får mej att skratta.
♥ En vän som alltid finns för mej!
♥ En vän som alltid ställer upp, vad det än gäller.
♥ En vän som alltid lyssnar.
♥ En vän som man kan göra så mycket tokigt tillsammans med.
♥ En vän att tissla och tassla med.

Listan kan göras hur lång som helst!
Men du ska veta att jag är lycklig som har dej i mitt liv Nina.
Och där hoppas jag att du förblir att vara. En riktig och kär vän, som man alltid kan lita på.

♥ Jag älskar dej min kära vän!

Ensam allena...

  2009-06-14 @ 21:14:25 Allmänt Kommentarer (0)
Nu är jag ensam allena! =( Eller jag har ju åtminstone Asterix, så riktigt ensam är jag ju inte. Som tur är! 
LG har åkt på arbetet igen och blir borta hur länge som helst känns det som. Fast egentligen kommer han nog hem redan på onsdag, hoppas jag iaf. Eftersom det är midsommar på fredag, men det känns ändå som en evighet tills dess.

Så nu tror jag att jag tar min lilla hund och kryper ner i sängen. Tror nästan han får ligga hos matte inatt. Men säg inget till någon... Jag måste ju ha någon att hålla om och mysa tillsammans med.



Idag har det varit ett riktigt pissväder hela dagen lång. Regnet har stått som spön i backen och gör det fortfarande. Det blåser massor och jag fryser bara jag vänder blicken mot fönstret.
Så jag tror ändå att jag tar med mej Asterix och antingen lägger mej framför tv´n eller tar täcket och drar över oss och bara drömmer oss bort.



Foto: Privat

Norton 5 år!

  2009-06-14 @ 15:53:39 Familjen Kommentarer (2)
Idag är det ingen vanlig dag! Nä, för det är min lilla kusin Nortons födelsedag!
5 år blir den lille killen idag! Eller man kanske ska säga stora kille, för jag hänger inte alls med i svängarna.
Trodde väl aldrig att han skulle fylla 5 år.
Men det är bara att inse att dom börjar bli stora nu och jag gammal! ;)


Så idag har vi varit till Bellvik på kalas och tårta!



Bilderna är från i fjol sommar. Både från Bellvik, Sallsjön och här hemma i Dorotea.
Min lille goding till kusin!



Massor med paketöppning och alla var lika nyfikna! ;)



Bilder från gårdagen, när jag träffade dem i Hoting på marknaden.

Foton: Privata


Hoting marknaden 25 år!

  2009-06-14 @ 15:30:35 Helgmys Kommentarer (1)
Igår lördag tog jag och Asterix oss en tripp hem till Hoting för att gå på den årliga Hoting markanden, som oxå firade 25 år i år. Vädret var faktiskt jätte bra. Varmt och skönt utan sol, men inget regn som tur var.
En sväng i parken gjorde vi, för att kika in årets knallar och jag kunde lukta mej till ståndet som gjorde och sålde kolbullar ;)


Bild lånad från google

Hungrig som jag var, slog jag till på en, när det var år och dar sedan jag åt en kolbulle sist. Mmmm..., så gott det var! Massor med fläsk och lingonsylt.
Mycket folk var i farten och vi gjorde även ett besök på det nya fiket Café koppen tillsammans med mormor och morfar. Trevligt, fint och ett mysigt ställe. Så nu kan man åka till Hoting och fika oxå! Inte illa! ;)
Även ett besök på den nya inredning/blomster affären gjorde vi oxå. Där jag hittade en present till farmor. Tänk så roligt att så "mycket" nytt har öppnat hemma i lilla Hoting! Hoppas och håller tummarna att det ska gå bra för dem alla!


Väl hemma igen gjorde vi iordning för att grilla och äta middag ute på verandan. Då kom regnet så klart!
Hällregn under hela kvällen.
Men på med lite värme och vipps så blev det riktigt mysigt att sitta under tak och inta en god middag även igår kväll, med sedan en myskväll med innhållande filmen Australia. En mycket lång men bra film, som jag kan rekomendera er att se.



Bild: Cdon

1 års dag, putsning, grillbuffé och bil museum

  2009-06-14 @ 15:12:09 Familjen Kommentarer (0)

I helgen har det varit en sån där helg, som jag inte haft tillgång till internet igen =( Eftersom min käre sambo arbetat hårt med det blivande garget här hemma.
Men vad gör det, när jag ändå haft fullt upp hela helgen.

Fredagen till ära arbetade jag fram till klockan två, när jag sedan hade tid hos frissan för en putsning och en släng av slingor skulle i. Sedan bar det va hem till Hoting. Mamma, pappa, lillebror och jag skulle nämligen gå på Hotell Hoting för att inta en godare middag. Grillbuffé var det som stod på menyn den kvällen. Med massor av folk och jättegod mat, hade vi en jättemysig kväll tillsammans, hela familjen. Jätte trevligt ställe, trevlig personal och massor av supergod mat i massor!

Efter middagen begav vi oss bort till Västra Hoting för att vara med på invigningen när de slog upp de nya portarna av Ivars Bilmuseum. Även där var det massor av folk och massor med gamla bilar av alla de modeller. Tyvärr hade jag glömt kameran hemma, annars hade jag bjudit på en hel del bilder från kvällen. Men det kanske blir fler gånger, eller så får ni göra ett besök själva och se ;)



Fredagen den 12 juni hade vi även en som fyllde år i familjen. Hela 1 år.
Min lilla vovve Asterix, var det som hade sin första födesedag. Lite smått och gott blev han självklart firad med och massor med myspys när jag kom hem från Hoting ;) Då mysade vi ner oss "hela familjen" Mårtensson/Sörell i soffan och bara slappade resten av fredagskvällen.


Foton: Privata


Några bilder från den dagen vi var ner och hämtade honom i Gävlebro och när han sedan kommit hem till sitt nya hem i Dorotea. Känns som om det inte alls är så länge sedan som det är, som han kom till oss. Då var han liten och ganska så lugn. Nu är han något större och mycket vildare! ;) Men vad gör det, när jag tycker om han minst lika mycket ändå!


Det var i stort sett min fredag. En mycket trevlig och mysig sådan!


♥ GRATTIS MAMMA!!! ♥

  2009-06-11 @ 09:20:39 Familjen Kommentarer (9)
Ett bamsestort grattis och massor av kramar, vill jag ge till min underbara mamma!
Som fyller år idag!
Det finns ingen som är så bra som du!
♥ Jag älskar dej massor mamma! ♥

Hoppas att du får en jätte bra och fin dag på jobbet idag!
Tyvärr kan jag inte komma hem och fira ikväll, eftersom jag jobbar!
Men det kommer! Jag lovar... ;)



På rymmen...

  2009-06-10 @ 23:42:33 Asterix Kommentarer (5)
Nu är det sängen nästa! Jag och Asterix har varit ute och tränat lite lydnad och det gick så bra. Till en början iaf!
Sen bestämde han sej för att dra sitt eget lilla race, den rackaren. NEJ!!! tänkte jag. BORTA var han!
Först for han runt husen häromkring och min mardröm var om han skulle nosa till sej stigen runt sjön.
Mycket riktigt! Vart for han? om inte ner på stigen och så långt bort han kunde. Jag stod kvar och ropade och körde "kurragömma" med honom, som alltid brukar fungera (efter Therese toppen idé) men inte ikväll.
Trodde jag skulle få följa honom runt hela sjön innan vi skulle komma hem.
Ringde svärföräldrarna, som även dom fick komma ut och ropa på honom, som till en början verkade fungera bra med lite korv i fickan, ända tills han räknat ut vad även dom ville. Då fick korven vara. Bära eller brista.
YES!! En brygga och jag trodde aldrig han skulle ta svängen förbi den, men det gjorde han och jag efter sakta men säkert. Nu fanns det ingen utväg, ingen återvändo. Skulle han måsta hoppa i vattnet?
Nä! där tog hans äventyr slut! och skamsen fick han följa med hem igen. Annars hade det blivit en fin joggingtur i foppaskor och ingen jacka och massor av mygg.

Så nu trötta som vi är, smyger vi vidare till sängs.

Sov så gott på er alla!
Kram från Malin och Asterix.


Skitväder!!!

  2009-06-10 @ 21:38:55 Väder och vind Kommentarer (0)
Det kan man lugnt säga! Jag tror jag håller på att bli galen på detta väder. Regnar det inte, så blåser det massor och blåser det inte en massa, så regnar det hur mycket som helst. Jag som hade tänkt att gå ut med Asterix tidigare ikväll och träna lite lydnad, men vad blev det av detta? Jo, vi lade oss på köksoffan och somnade så gott tillsammans efter maten. Mina frön som ska ner i jorden, hade jag tänkt få ner ikväll oxå, men lika dåligt gick det med. Kände att det inte var något större hitt att stå med huvudet i en störtregnande jordhög. Så det får bli imorrn kväll hoppas jag. För nu måste dom ner!

Men nu har det blivit uppehåll, så jag tror att jag ska passa på att ta med mej Asterix ut en sväng och köra ett litet pass innan sängen väntar. Tur i oturen att det inte blev någon lydnad i Åsele ikväll med tanke på detta väder. Vi får köra på järnet här hemma istället och hoppas på bättre väder nästa vecka.




Malin. En tjej på 25 år. Sambo med världens bästa kille, mamma till den underbaraste sonen på jorden. Tim. Och matte till finaste vovven, Asterix