Vecka 29

  2009-11-10 @ 16:22:45 Graviditet Kommentarer (2)

Tiden bara flyger fram, så jag hinner knappt vara med.
Redan i vecka 29 (28+4). Det är helt otroligt vad fort det går egentligen.

Förra torsdagen var jag ner till Aina för en ny kontroll. Allt var som vanligt BRA! Alla värden var precis som de skulle vara. Fanns ingenting att klaga på ;) Magen hade vuxit som den skulle och hjärtat slog med höga och kraftiga slag. Sååå underbart att höra varje gång! Den där inne passade även på att ge henne en kick medan vi var där. Det känns som den sparkar i stort sett dagarna i ända. Men än så länge är det bara en mysig känsla, förutom när den sparkar en på pinkblåsan då förstås :p
Fick även med mej en massa papper om förlossningen hem. När hon nu tyckte att det var hög tid att börja läsa och sätta sej in i det hela.
Då började jag helt plötsligt förstå och inse att det inte är allt för länge kvar faktiskt.
Det är ju snart bara tio veckor kvar. I december någongång ska hon försöka ha genomgång av förlossningen, när vi är en hel del som kommer att ha i jan, feb, mars...


Vecka 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.


Veckans bild:


Kommentarer
Postat av: Ida

Ja tiden känns verkligen gå fort, i allafall för alla andra :-) Inte alls så många veckor kvar för er. Vilken liten mage du ser ut att ha, tycker min ser större ut men det är svårt att se såhär på bild. Min mage ligger så himla högt denna gång, har bara gått 24 veckor och bebisen sparkar redan i revbenen, undrar hur det blir framåt slutet ;-)



Kram

2009-11-11 @ 09:36:50
URL: http://idasusanne.blogg.se/
Postat av: Angelica J

Hej!



Vilken fin mage du har. :) Du har verkligen bara fått en fin liten kula. Sköt om er. Kram

2009-11-12 @ 13:21:35
URL: http://fuckingfresh.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Malin. En tjej på 25 år. Sambo med världens bästa kille, mamma till den underbaraste sonen på jorden. Tim. Och matte till finaste vovven, Asterix