Stockholm dag 2

  2009-08-09 @ 23:49:59 Nöjen Kommentarer (7)
Nu ska jag försöka påta ner vår andra dag i Stockholm. Lovade fortsättning, men jag har inte haft någon motivation alls att skriva något. Men nu ska jag iaf försöka! ;)

Det värsta av allt var att vi missade vår första hotell frukost, eftersom vi kvällen innan bestämde oss för att åka på en båt tur. Sagt och gjort så var resan beställd och vi fick klicka upp 04.30 för att hinna med båten som skulle avgå 07.10.
Då skulle vi med tunnelbanan som gick klockan 06.00 och sedan hade vi en bit att gå innan vi var framme vid Värtahamnen. Efter vi checkat in och i väntan på att kliva på färjan var det bäst att inta lite föda om vi skulle klara av förmiddagen. Där kan man snacka om dyra smörgåsar!!!

Väl på båten letade vi oss ut på däck för att kika när vi avgick från hamnen. Sen gick vi en runda runt båten, men trötta som vi var bestämde vi oss för att leta upp en plats där vi kunde vila och ta igen oss på. Klockan var ju ändå så tidigt än.
Hittade ju inte den allra skönaste platsen, men den fick allt duga. Vi hade ingen hytt, eftersom det bara var en endagskryssning. Men en liten stund slumrade vi nog allt till, efter vi suttit och tittat ut genom fönstren. Alla skärgårdar vi passerade. Oj så fint vissa bodde!
Morgonen bjöd inte på det vackraste vädret precis. Det småregnade och trist tänkte vi. Men innan morgonen var förbi hade himlen spruckit upp och solen tittade så fint och varmt på oss under resan.






Väl utvilade letade vi oss fram till alla möjliga spelautomater. LG hade redan sagt innan resan att han ville spela! Sagt och gjort, men det var Euro överallt, så det var bara att växla till sej. Krångligt tyckte jag, men innan resans slut, så stod även jag vid dessa automater och bara älskade när det rasslade till med pengar. Men lika snabbt hade vi spelat upp det vi vann! :p


Senare letade vi oss ut på däck. Där var vädret ljuvligt och vi kunde sätta oss i solen och njuta av både solen och underhållningen som de hade där ute. 




När vi kom in till Åland, så hann vi knappt vara med, för där gällde det att vara snabb. Tio minuter hade vi på oss att byta färja, annars skulle vi hamna i Åbo, eftersom den färja vi åkte dit med styrde kosan dit på en gång. 
Så snabbt upp på däck för att hinna vara med och se lite hur Åland såg ut iaf!


Även på denna båt blev det en hel del spelande såklart. Vi både vann och förlorade på samma gång tror jag! ;) 
Två godare drinkar beställde vi oss. Min med jordgubbe och apelsinklyfta var för himla god kan jag lova er och LG tyckte till och med att den var godare än hans egen ;) 
Sen blev den några svängar förbi Taxfree innan vi bestämt vad vi ville och skulle handla. Vi tyckte att det var bäst att hanlda på resan hem, så vi slapp kånka och bära så mycket i onödan. 

En mycket trevlig och mysig dag på alla sätt och vis! och vi var inte tillbaka på hotellrummet förrän klockan 19.30.
Men då var vi utsvultna oxå! Det var en nackdel på båtarna, att det var för hemskt dåligt med mat. Dåligt att välja på. Ingen vanlig husmanskost och det som fanns kan jag lova va svindyrt. Men vi fann på hemresan mamma scans köttbullar med pulvermos för 110 kronor portionen, så där åt vi.



Foton: Privata

Tillbaka i Stockholm igen svidade vi bara om kläder och hittade en mycket bra restaurang. Läckerbiten. Där vi beställde in varsin grillbiff med potatisgratäng och bea sås och det var bland det godaste jag någonsin ätit. Helt underbart!

Efter middagen bagav vi oss vidare med tunnelbanan, där vi sedan mötte upp två par Doroteabor mitt i smeten. 
Och efter en trevlig kväll tillsammans med dem på lite olika uteserveringar och klubbar var vi mer än nöjda för dagen och traskade hem mot hotellet där vi ganska snabbt föll i dvala.

Detta var vår andra dag i den stora staden och morogen därpå packade vi ihop och vi missade inte vår andra och sista hotellfrukost! Oj oj oj, man ändå hade en sådan frukost att välja på dagligen ;) 
Sen blev det utcheckning och vi började vår resa hem mot Dorotea igen. 
Fast vi gjorde självklart ett stopp i Sundsvall för att kila in en sväng på IKEA, Birsta City och alla andra butiker runt om såklart. Sedan vidare till Hoting, där vi hämtade upp vår fyrbente lille älskling som vi saknat så under dessa dagar. Men han hade haft det mer än underbart hemma i Hoting. En liten semester för honom oxå. Och oj så skönt det var att åter komma hem igen. 

Det var vår lilla resa till Stockholm! En mycket härlig, mysig och solig liten semestertripp!
 

Kommentarer
Postat av: Therese - Lurans blogg

hi,hi ni skulle ha haft med er matsäck -för så brukar det vara på båtar tyvärr... svindyrt å halvtaskig mat, tur att det var desto bättre på läckerbiten senare! .-) Kram kram

2009-08-10 @ 08:50:20
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Nina

Hoppas du får en fin dag idag vännen. Å att du hittar massor av goda jordgubbar! Så jag kan komma å äta ;) många goa kramar till dig

2009-08-10 @ 10:35:49
URL: http://ninuz.blogg.se/
Postat av: Vendela

Vilken mysig resa ni verkar ha haft - trots svindyr mamma scan o pulvermos ler



Kram kram

2009-08-10 @ 16:25:55
URL: http://vendelasextioatta.blogg.se/
Postat av: Petra

Hej Älskade vän!

TAck för alla fina ord. Du e för go. Blev så glad över din kommentar.

TAck!

Hoppas du har de bra i stockholm, synd vi inte var där samtidigt. hade varit kul att ses.

Ja nu e lillan hemma igen. UNDERBART!

Massa kramar

2009-08-11 @ 15:18:03
URL: http://zupermamman.blogg.se/
Postat av: Tomas

Grattis till bebben i magen! Nu kommer det kusinbarn till höger och vänster. Får jag barn en dag kommer det finnas gott om tremeningar iallafall! :-) Hoppas allt är bra annars och att du är nöjd med sommaren som varit! /Tomas

2009-08-11 @ 19:36:21
URL: http://tomasliv.blogg.se/
Postat av: Petra

HEj Igen!

De e du som ska ha tack! SKA NI HA BARN?!!! GRATTIS GRATTIS I SÅ FALL ÄLSKADE VÄNNEN MIN! Nu kom allt en tår kan jag erkänna. SÅ glad för er skull!!

Kramar i massor

2009-08-12 @ 09:19:27
URL: http://zupermamman.blogg.se/
Postat av: Nina

Hej darling! Nu har du avverkat en dag till. Snart helg. Saknar dig tok mycket ska du veta! Puss och kram

2009-08-12 @ 16:22:44
URL: http://ninuz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Malin. En tjej på 25 år. Sambo med världens bästa kille, mamma till den underbaraste sonen på jorden. Tim. Och matte till finaste vovven, Asterix